Hoppa till sidans innehåll

Våra danser


Bugg

Bugg är i grunden en helsvensk företeelse, men börjar nu göra sitt antågande även i grannländerna samt på kontinenten och är också en variant av den Lindy Hop som kom till Sverige med musik och taktkänslan för att så småningom förbereda sig för eventuell tävlingsgrupp,  bugg 4:a eller parträning.

Dubbelbugg
Dubbelbugg började som en dans i tävlingssammanhang 1982-1983. Syftet med denna dans var att fånga upp de flickor som inte hade en tävlingspartner. Man räknade i början inte med att detta skulle få någon större omfattning, utan vara en litet inslag i dansen. Med facit i handen, kan vi idag se hur denna dansgren har utvecklats och vuxit sig större än både Rock´n´Roll och Jitterbug (Lindy Hop) i tävlingssammanhang.

Boogie woogie
En dans som är uppbyggd efter swing musik, högt tempo, snabbt fotarbete och mycket show. För dig som vill utvecklas vidare och tycker om att röra sig till musik och bara ge sig hän på dansgolvet! 
Boogie Woogie är den av danserna som tidsmässigt följer Lindy Hop. De första varianterna av denna dans är vad vi i vanliga fall benämner som 50-tals Rock.Vad man valt att göra med den moderna dansen Boogie Woogie, är att man ej har med den akrobatik som var typisk på 50-talet, utan koncentrerar sig på dansen som förbar pardans.

Lindy Hop
Lindy Hop är den äldsta av BRR-danserna som Svenska Danssportförbundet administrerar. Lindy Hop kommer från USA där den utvecklades på 20-30 talet av i huvudsak färgade dansare. Dansen var från början en foxtrotliknande dans med influenser från en rad olika danser som var populära under 20-talet, exempelvis Charleston, Black Bottom, Boogie Back med flera. Lindy Hop, som tidigare också benämnts Jitterbug.

Rock ´n ´roll
Rock´n´Roll är en vidareutveckling av 50-tals Rocken med akrobatiken bibehållen. Här har man under en period från 60-talet och framåt utvecklat och höjt svårighetsgraden på akrobatiken, så att det bland dagens elitdansare krävs mycket övning och träning innan man når de högsta nivåerna.

Barndans   

Vi lär oss röra oss till musik, vi är ca 5 - 7 år

Showdans    

Vi lär oss olika typer av dans och gör olika koreografier

Inom alla dansar bygger man upp båda kondition, styrka, smidighet, rytmik och känslan av att röra sig till musik antigen i par eller ensam

Uppdaterad: 02 SEP 2019 19:03 Skribent: Tommy Arvidsson

 

Postadress:
SDK Varaslättens Buggare - Danssport
Lennartsson, Tornumsgatan 4
53530 Kvänum

Besöksadress:
Danslokalen, Ekedalsgatan 4 (bakom Vara Bilplåt)
53431 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@varaslatte...

Se all info